Pazartesi, Şubat 08, 2010

Ev yapımı elde ekmek

2 parmak suya 1 çorba kaşığı maya ve 1 çorba kaşığı şeker konur.
Köpürene dek beklenir...
30 gr tereyağı,
2 bardak ılık süt,
1 çorba kaşiği şeker,
2 tatlı kaşığı tuz birleştirilir, yağ ve şeker sütün içinde erir...
Mayali karışım ile süt karışımı birleştirilip , 700-800 gr un ( 2 somun için ) ile öne arkaya elastikiyet verene kadar yoğurulur.
Sıcak yerde önce 1 saat, sonra 2 ye ayırıp somun şekli vererek 45 dak,
yağlı kaplarda bekletilir. 170-180 derecede 40 dakika pişirilir.
Elde ekmek uzun iş gibi görünüyor ama benim gibi makine özürlüler için çok garanti bir yöntem:)
Bu ekmeğin güzelliği süt ile yapıldığı için, çocuklar için besleyici.
Dışı çıtır, içi yumusak.
Sıcak iken beyaz peynir ve zeytinyagi ile hıımmmm nefis diyerek yiyorlar:)
Umarim yapanlara afiyet ve keyif olur :)
Sevgiler
Inci