Pazartesi, Şubat 08, 2010

Iş Bankası Yayınları Dünya Mutfaklarından Hamur İşleri isimli bir kitap çıkarmış.
Bana yılbaşında hediye geldi, cok beğenerek okuyorum:)
Ara ara tarifleri de paylaşacağim.
İlki, bu yağmurlu havada evi mis gibi ekmek kokutmak isteyenler icin;

300 ml ılık su
1 tatlı k. kuru maya
1 tutam şeker
225 gr kepekli un
225 gr un
1 tatlı k tuz
az karabiber
115 gr zeytinyağlı kuru domates+ 1 tatlı k. zeytinyağı
25 gr parmesan peynir
1 tatlı k. deniz tuzu
isteyenler 1 tatlı k. salça koyabilirler.

150 ml su+ maya + şeker karıştırılıp, dinlendiriliyor.
Iki çeşit un, tuz, karabiber eleyin. Üstüne mayalı su, kuru domates, zeytinyağ, parmesan, salca ve kalan 150 ml suyu ekleyin
Yumuşak bir hamur elde etmeye calışın, gerekirse su eklenebilir.
Unlu tezgahta, pürüssüz hale gelene kadar 5 dakika yoğurun.
Üstünü örterek 2 saat dinlendirin.
3 eşit parçaya bölüp, yuvarlak şeritler haline getirip, gevşek örgü halinde sekillendirin.Uçları su ile ıslatarak sabitleyebilirsiniz.
Yağlanmış fırın tepsisinde 30 dak dinlendirip, 220 derecede 10 dakika, 200 derecede 20 dakika pişirip, tel üstünde soğumaya alabilirsiniz.

Afiyet Olsun:)

Sevgiler

Inci