Pazartesi, Şubat 08, 2010

Kaplar ne kaplar, ne kaplamaz ! ( Eylül, 2009)

Yine yeşillenmis okul yolları durumu ile birlikte, en mühim problemimiz (!?) olan kap kağıdı seçimleri de, gündeme hızlıca giriş yaptı.
Kap kağıdı açılımı altında, okul kırtasiye satışlarının sundugu seceneklere üstün körü bakılıp , burun kıvrıldıktan sonra, ''istikamet Şampiyon Kırtasiye '' şeklinde kendimi ve peşimdeki ''kap kap, kap'' tezahüratını aralıksız söyleyen 2 canavarımı pasaja zor attim.
Gün boyunca sürmüş olan, kırtasiye, İngilizce kitap, Türkçe kitap, yemekhane, servis, beden eğitimi kıyafeti, okul üniformasi şeklindeki hazine avcılığı macerasının, canavarlarıma göre, en önemli adımı ''kap kağıdı '' !
Tamamen deneysel olarak da, kıyafet deneme kabininde, small, medium, large beden denemeleri üçgeninde epey bir ter atmış annenin, ''kap'' lafı ile saçlarının tel tel havaya dikilebilecegi de, ispatlanmıs oldu.
Neyse, geldik Şampiyon Kirtasiye'ye...
Lafın gelişi , ''içerisi ana baba günü'' demek alışkanlık olmus ama , tam bir çocuk bayramı aslında....
O küçük dükkan, tüm pasaja yayıldığı halde, hala m2 ye 10 cocuk düşüyor.
En son hatırladığım, ücreti, üst kattan yardima inmis olan terzi hanima ödediğim...
Tum pasaj dayanışma icinde...
''Kap Kağidi Reyonu'', acaip çeşitli...
Kızım, '' Erdal Amca, kız kaplari nerede?'' diye sorduğunda, gayet olağan bir istekte bulunmus gibi,ayri yone; oğlan ise, Ben-Ten, Superman, mavi, erkek renk ve desenlerinin hakim olduğu, diğer yöne yönlendirildi !
Istesek, yaş yaş , takım takım, klasik, modern, vs gibi kategorilerde de ; klasmanlar vardır eminim!
En sonunda, gün boyu süren ''kayıt tamamlama maratonu'' memnun ve de mesut olduklari kaplar ile taclandırıldı, ve arabaya ve kafama sükünet hakim oldu:)
Şimdi is, yüzellidokuzbinsekizyüzelliyedi tane kitabı-defteri kaplayacak gücü bulmaya kaldi....
Veya ''kaplı kitap'' dağıtan okul bulmaya :)
Herkese kolay gelsin