Pazartesi, Şubat 08, 2010

Tuzda Levrek

Kolay, lezzetli, çabuk :) Denenmiştir ;)
Tuzda Levrek Tarifi
Malzeme: (4 Kişilik)
1 adet (asgari 1 kg) levrek
2 kg tuz (tercihan dişli sanayi tuzu yoksa sofra tuzu)
3 yumurta beyazı
Karabiber ( tane )
Aluminyum folyo
Sos için:
½ çay bardağı limon suyu
½ çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Balıkçıdan karnı temizlenmiş ancak pulları temizlenmemiş olarak aldığınız levreği tekrar kanları gidinceye kadar iyice yıkayınız ve sularının süzülmesi için kenara koyunuz.
Balıkları alacak büyüklükteki fırın tepsisine aluminyum folyoyu seriniz.
Yumurta beyazını az su ile karıştırıp, hamurlastırılmış tuzun üçte birini folyonun üstüne, balık büyüklüğünü biraz geçicek tarzda serip üzerine balığı yerleştiriniz. Balığın yarılmış olan karnına tane karabiber koyup,
küçük bir folyo parçası ile kapatınız. Kalan tuzu balığın tamamını kalınca
örtecek tarzda döküp elinizle şekillendiriniz.
Fırını 200C’a ayarlayıp balığı ısınmış fırına, koyunuz.
Fırının ısısını 30 dakika sonra 180C’a düşürünüz. Yaklaşık 40 dakika...
Tepsiyi fırından çıkarıp balığın üzerindeki sertleşmiş tuzu sertçe bir aletle
(örneğin et dovucu ) kırınız.
Balığı dağıtmadan, deriyi kenarindan açıp, lop etlerini tabaklara dağıtınız.
Istenirse üzerine az miktarda sos ilave ediniz.
Sıcak servis yapınız.
Afiyet olsun.