Pazartesi, Temmuz 20, 2009

Elmali Kurabiye

Kurabiye hamuru icin

1 bardak yogurt,
1 bardak toz seker,
250 gr margarin- tereyag karisik eritilmis
1 yumurta
1 paketten 1 cay kasigi az kabartma tozu
Aldigi kadar un gerekiyor.

Once un haric tum malzemeleri karistiriyor sonra kivami buluncaya kadar unu ve kabartma tozunu azar azar eleyip , yumusak bir hamur elde edinceye kadar uzun sure yogurmak gerekiyor.

Ici icin, bir tavaya 3 elmayi rendeleyip, 3 yemek kasigi toz seker ve 1 yemek kasigi tarcin ilave ederek pisiriliyor. Pisince arzuya gore yarim su bardagindan biraz az dovulmus ceviz eklenebilir.

Hamuru ceviz buyuklugunde parcalara ayirip , elinizin ayasi ile bastirarak iyice incelterek oval hale getirdikten sonra , icini koyup sigara boregi gibi sarabilirsiniz. Yagli Kagit uzerinde , ustlerine birsey surmeden 170C'de hafif pembelesene kadar pisiriliyor. Biraz soguyunca uzerlerine pudra sekeri serpiliyor...

Not: Kepekli un ile de denedim, cok lezzetli oluyor...

Afiyet Olsun