Pazartesi, Temmuz 20, 2009

Kabak Mucveri

4 adet kabak
4 adet taze sogan
3 yumurta
kuru nane
karabiber
tuz
1 bardaga yakin kepekli un

Evdeki tum beyaz unlar manti yapilip donduruldugu icin mecburen kepekli un kullandim. Bence cok basarili oldu. Hatta esim, icinde kepekli un oldugunu bilmeden yaptigim en basarili mucver oldugunu soledi.

Kabaklar soyulur. Rendelenir. Suyu iyice suzdurulur. Icine taze sogan, nane, karabiber, tuz konulur. Yumurtalar kirilir, karistirilir. Un olcusu en kritik konu. Cok konur ise, tikiz oluyor, az konuldugunda da sulu. Kepekli undan yaklasik 1 su bardagi kullandim. Kati olmayan, akiskan da olmayan bir kivam elde ettim.

Kizartmak icin, tavaya aycicek yagi koyup, arkasi onu, acik kahverengi tonunu gecer gecmez, kagit havlu uzerinde kapaksiz sogumaya biraktim.

Ister sarimsakli, ister sade yogurt ile servis yapilinca, yaz gunlerinde hos oluyor.


Afiyet olsun:)