Pazartesi, Temmuz 20, 2009

Kavala

Yunanistan'in adalara açılan limanı... Haftanın belirli günlerinde başta en kuzeydeki Thassos ( Taşoz) olmak üzere; Limni, Midilli ve Çeşme'nin karşı kıyısı Sakız'a feribot seferleri var.
Taşoz Kavala'dan 1,5 saat . Eğer feribota , Keramoti adlı 30 km ilerideki kasabadan binilirse yaklaşık süre 50 dakikaya iniyor.
Limni yaklasik 3 saat, Midilli 5 saat ve Sakız yaklaşık 15 saat.
Yataklı kamaralar var ve yolcu ücreti kişi başı 60 Euro civarı.
Araba için ayrıca ücret alınıyor. Güzel bir havada, sakin denizde akşamüstü saat 18:00 civarinda binildiginde, ertesi gün sabah 10 gibi Sakız'a iniliyor.
Sakıza varinca da aynı gün akşamüstü saat 17:00 civarı ise, Sakız'dan Ceşme feribotu mevcut.

Gelelim Kavala'ya. Büyük bir şehir değilse bile, canlı. Gece saat 22:00 de bile tüm dükkanlar açık, insanlar , çocuklar cıvıl cıvıl sokaklarda.
Kavala'ya yolunuz düşer ise; şehrin küçük liman denilen balıkçı barınağının bulunduğu ''Sfageio'' ya gidip, ''Limanaki'' adlı küçük balıkçı restauranında balık yemenizi tavsiye ederim.
Koyun manzarası çok güzel, ve yemekler lezzetli.
Yunanlılar ızgara balığı bizden daha kuru pişiriyorlar ve yanında zeytinyağı sosu ile servis yapıyorlar.
Onun dışında radikadan, bamyaya, pancar turşusundan zeytine kadar herşey aynı:) Belki zeytin çekirdeklerinin rengi farkli :)
Bizimkiler siyaha çalar iken, onların Kalamata olmayan normal boyuttaki zeytinlerinin çekirdekleri patlıcan morundan azıcık hallice bir renk:)